Αν θα μπορούσα το σχολείο μου να άλλαζα

Η ερευνητική εργασία με θέμα "Αν θα μπορούσα το σχολείο μου να άλλαζα" υλοποιήθηκε κατά το Α΄ τετράμηνο του σχολικού έτους 2014-15 από μαθητές της Α΄ τάξης του Βαλλιανείου Λυκείου Κεραμειών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Απατζίδου Ελισάβετ.

Παρακολουθήστε την παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας πατωντας πάνω στην εικόνα:

Εργασία_Α_1

Εφηβικά πρότυπα: Είδωλα στον ψηφιακό και τον αναλογικό κόσμο

 

Η ερευνητική εργασία «Εφηβικά πρότυπα: Είδωλα στον ψηφιακό και αναλογικό κόσμο», πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Α΄ Γενικού Λυκείου Κεραμειών Κεφαλονιάς, το α' τετράμηνο του σχολικού έτους 2011-2012.

 

Στην εργασία αυτή συμμετείχαν 13 μαθητές της Α΄ Λυκείου, οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Καθεμία απ' αυτές είχε το δικό της όνομα:

 

Οι μαθήτριες Χριστίνα Ανδρεάτου,  Γεωργία Βασσάλα, Μαρινέλα Κράη και Τζοάννα Κωστοπούλου ονόμασαν την ομάδα τους  «The Powerpuff Girls και Mojo-Jojo».

 

Οι μαθητές Βαγγέλης Νεόφυτος, Αλέκος Μινέτος, Δημήτρης Μινέτος, Νίκος Μιχαλάτος και Σπύρος Χρηστάτος ονόμασαν την ομάδα τους «Ο Φράγκος και οι Βλάχοι».

 

Τέλος οι μαθητές Ιάσονας Μαζαράκης, Αρίστος Μηλιαρέσης, Φωτεινή Τζανάτου και Διονύσης Χασαναλίαϊ ονόμασαν την ομάδα τους "The Recycled".

 

Στόχος της εργασίας μας ήταν να μελετήσουμε κάποια από τα πρότυπα της δικής μας γενιάς αλλά και παλαιότερων εποχών, για να εξετάσουμε από πού προέρχονται και κατά πόσον επηρεάζουν την προσωπικότητά μας.

 

Θελήσαμε να χρησιμοποιήσουμε προσωπικές μας εμπειρίες και εμπειρίες από το κοντινό μας περιβάλλον, αλλά και πληροφοριακό υλικό από το διαδίκτυο. Καταρτίσαμε και συμπληρώσαμε ερωτηματολόγια, μελετήσαμε κείμενα, παρακολουθήσαμε μία ταινία σχετική με το θέμα, συζητήσαμε στην τάξη, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε - σ' αυτό το βίντεο θυμόμαστε μερικές από τις στιγμές της ερευνητικής μας εργασίας.

 Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ:

 

 

 

Ακούγεται το τραγούδι "Beautiful" της Christina Aguilera, που οι στίχοι του πιστεύουμε ότι αποτυπώνουν με συναισθηματικό τρόπο τα συμπεράσματα της εργασίας μας. Τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού ανήκουν στους δημιουργούς του και εδώ αξιοποιήθηκε αποκλειστικά για εκπαιδευτική χρήση. 

 Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ:

This video was created for educational purposes only, and no copyright violation was intended. BMG owns copyright of the song "Beautiful" which was very inspirational for our project.

Πρόσθετες πληροφορίες